MAXI-FILTRA

Sterke punten


De Maxi-Filtra is een filter op basis van actieve kool, ontworpen om slechte geuren afkomstig uit het afvoersysteem te elimineren. Voorzien voor gebruik buitenshuis, werkt hij in de twee richtingen. Hoewel hoofdzakelijk voorzien voor gebruik bij septische tanks, kan de Maxi-Filtra ook geplaatst worden op sommige open ventilatiepijpen. Echter enkel waar langzame overdrukopbouw kan ontstaan en dus niet als beluchter. De beste resultaten worden bereikt wanneer de Maxi-Filtra gebruikt wordt samen met de KNITS® beluchters van het STUDOR® Systeem.

De installatie

De Maxi-Filtra mag buiten zowel vertikaal als horizontaal geplaatst worden op een bereikbare plaats. De plaatsing is eenvoudig dankzij de mof die ook bij de KNITS® beluchters wordt gebruikt. Het deksel is verwijderbaar zodat de koolfilter gemakkelijk vervangen kan worden. Dit moet ongeveer om de twee jaar gebeuren. Indien de geuren sneller waarneembaar worden, moet de filter vroeger worden vervangen.

De toebehoren

De Maxi-Filtra wordt geleverd met één koolfilter en een mof. De Maxi-Filtra past met de mof op buizen van 75 en 110mm. Hij wordt op een buis van 90 mm of 100 mm gelijmd, gelast of geplaatst m.b.v. een dubbele (verloop)mof FF. De koolfilter moet regelmatig vervangen worden.

Toepassingsgebied

De Maxi-Filtra is bijzonder geschikt voor het elimineren van slechte geuren afkomstig van:

De Maxi-Filtra kan niet de functie overnemen van een beluchtingsventiel omdat zijn debiet daarvoor te klein is.

Specificaties

Maxi Filtra
Luchtdebiet Druk (Pa) Debiet (l/s)
  100 2
  250 5
  500 8
Artikelnummer Maxi Filtra Vervangpatroon
  009600 009610

STUDOR®...

...is wereldleider op het gebied van ventilatie van afvoersystemen. Dankzij 30 jaar ervaring en een nauwe samenwerking met verschillende universiteits- en controlelaboratoria kan STUDOR® aan de strengste eisen voldoen. Zijn producten worden dan ook over de hele wereld in de meest prestigieuze gebouwen teruggevonden.